Over Piet

Piet is geboren in 1959 in Heemskerk. Oudste zoon van Jaap en Rie Beentjes. In 1963 kreeg Piet nog een zusje, Toos.

Vader en moeder Beentjes met zoon Piet (1959)
Vader en moeder Beentjes met zoon Piet (1959)

Piet was een zeer ondernemende jongen. Druk, ondeugend. Stapte bijvoorbeeld een bus in en zei tegen de chauffeur: ” mijn moeder komt zo hoor”. En daar zat de kleine Piet uren later op het politiebureau van Alkmaar, zich niet realiserend dat zijn moeder doodongerust was. Maar de politie bracht hem thuis in een heuse politieauto en dat vond vond Piet helemaal geweldig.

Toos en Piet Beentjes
Toos en Piet

Na de lagere school ging hij naar de LEAO school. Er gebeurden 2 belangrijke dingen in die jaren. Hij ontdekte dat hij homo was. Zijn vader pleegde zelfmoord. Het een heeft niets met het ander te maken. Maar het was allebei heel ingrijpend voor hem.

Na de LEAO ging hij naar de MAVO. Daarna vond hij (administratief) werk op een bank. Muziek en geluidsapparatuur, dat was zijn passie. Hij had een brede smaak, van klassiek tot pop. David Bowie, Marlene Dietrich, Edith Piaf en de Dire Straits wisselden elkaar met gemak af. Ook had hij iets met cabaret en theater, hij bezocht af en toe voorstellingen. Piet had een heel goed gehoor. Hij hechtte veel waarde aan goede muziekapparatuur en had daar ook veel verstand van. Heeft er later ook een tijdje in gewerkt, als verkoper in HiFi geluidsapparatuur. Hij was een van de eersten in Nederland die een CD speler had.

Hij hield van een keurig uiterlijk, zag er altijd netjes uit. Rookte niet, dronk geen alcohol, experimenteerde niet met drugs. Dat boeide hem niet. Zijn geaardheid was, zeker in het begin, op een bepaalde manier wel moeilijk voor hem.

Voor mij was hij mijn grote broer, maar ik ben op mijn 17de uit huis gegaan en Piet woonde toen nog bij onze moeder. Ze hadden een hele hechte band. Ook later, toen hij op zichzelf woonde, hadden ze dagelijks contact. Als kind kibbelden we veel. Nadat ik uit huis was, waren we allebei erg druk met ons eigen leven en hadden we niet zo heel veel contact. We zagen elkaar meestal bij onze moeder.

Het jaar voor zijn vermissing hadden we juist meer contact. Piet woonde met zijn vriend in Hilversum en ik woonde ook in het Gooi. Hij zocht me regelmatig op en het contact werd steeds beter.

Een jonge Piet Beentjes
Een jonge Piet Beentjes

Natuurlijk valt er zoveel meer te zeggen over Piet. Piet was zoon, broer, neef, vriend, klasgenoot, buurjongen, minnaar, collega. Zoveel rollen, zoveel meningen. Hij is mijn grote broer. Hij is vermist en ik mis hem.

DEEL DEZE PAGINA VIA: