Actueel

STAND VAN ZAKEN

Mensen vragen mij regelmatig “heeft de documentaire nog tips opgeleverd”.

Ik heb veel reacties gehad. Allemaal positief: lief, meelevend, verbaasd, geschokt, geraakt. Mensen lieten me weten wat hen opviel en deelden soms heel persoonlijke berichten met me.

Aan concrete tips is er het volgende:

– het kistje botten bij de kerk op Texel, Den Hoorn. Dat betreft waarschijnlijk een historische vondst. Hierover wil ik graag zekerheid, uitsluitsel

– bij graafwerkzaamheden ter hoogte van Paal 9 op Texel is ooit een skelet gevonden en dat ligt daar nog steeds. Dat hoeft Piet niet te zijn, maar daar ligt een mens op die plek

– in 1988 is in Callantsoog het lijk van een man in vergaande staat van ontbinding aangespoeld

– in 1989 is in Zurich (Friesland) ook een lijk van een man in vergaande staat van ontbinding aangespoeld. Van beide lichamen wil ik weten of de gebitsgegevens getoetst zijn met de gebitsgegevens van Piet. Tot nu toe kan noch de politie noch het NFI daar uitsluitsel over geven

– op Texel is een plek waar ooit menselijke botten zijn gevonden. Op die plek zou onderzoek plaats moeten vinden: ligt daar nog meer?

– ik heb een anonieme brief gehad van iemand die beweert te weten wat er met Piet is gebeurd en waar zijn lichaam begraven ligt. Deze brief hebben we doorgestuurd naar de politie.

Ik heb geen flauw idee wat de politie met bovenstaande gegevens doet. Natuurlijk heb ik wel om duidelijkheid gevraagd, concrete vragen gesteld, maar de antwoorden blijven vaag. Als er nieuws is dan hoor je het wel is mij gezegd, maar ik hoor niets.

Ik voel me hierin machteloos. Maar gelukkig zijn er wel een aantal mensen om me heen die me enorm steunen en het er niet bij laten zitten.

Jaap van Hoewijk doet wat hij kan. Gaandeweg wordt ook duidelijk dat het gebeuren rond de zaak van Piet niet op zichzelf staat. Er zijn veel meer vermissingszaken waarin je je kunt afvragen of er niet beter gerechercheerd had kunnen/ moeten worden. Een aantal van deze zaken vind je op de site www.waarheidsvinding.com.

Toos Beentjes,
13 januari 2018

DEEL DEZE PAGINA VIA: